PROFIL : ABDUR RAHMAN AL AMIN B. ISMAIL

PicsArt_04-15-07.00.09

Nama saya Abur Rahman Al Amin Bin Ismail. Saya adalah authorised dealer Public Gold (kod PG00076516) yang merupakan syarikat pengeluar emas pelaburan terbesar di Malaysia.

Saya mendapat bimbingan terus daripada penulis buku “Wang Emas”, En Mohd Zulkifli Shafie, (www.mohdzulkifli.com).

Saya aktif mendidik masyarakat tentang emas sejak tahun 2016 sehingga kini melalui blog dan Facebook peribadi saya.

Nasihat Pelaburan Emas

Bagi sahabat pembaca yang ingin membeli emas Public Gold dan dapatkan nasihat peribadi saya tentang emas, boleh wassap saya di +6012-5669020 (Rahman) atau

Sebelum dapatkan nasihat peribadi saya, download dan baca dahulu ebook “5 Minit Review Tentang Emas“ yang ditulis oleh guru emas saya.. Ia cara paling pantas memahami asas simpanan dan pelaburan emas yang betul.

Buku “Zero Hutang”buku zero hutang 03

Pada tahun 2015, buku sulong guru saya diterbitkan oleh Galeri Ilmu bertajuk “Zero Hutang : Bukan Mudah Tapi Tak Mustahil“. Buku ini telah banyak mencelikkan mata ramai pembaca betapa kita sebenarnya boleh hidup senang (mengikut perspektif hidup kita sendiri) dan bebas dari segala bebanan hutang kalau kewangan kita diurus dengan baik.

Buku ini boleh dibeli dari kedai-kedai buku seperti Popular, MPH dan Kinokuniya, atau terus melalui isteri guru emas saya Pn Najdah (019-927 2780)jika anda nak dapatkannya melalui kaedah poslaju.

Buku 3DBuku “Wang Emas”

Pada 2017, terbitnya buku yang ditulis oleh guru emas saya oleh Galeri Ilmu bertajuk “Wang Emas : Bertahan Ketika Gawat“. Buku ini khusus tentang pelaburan emas dan bagaimana emas mampu meningkatkan kedudukan kewangan setiap penyimpannya selain menunggu “beli harga rendah, jual harga tinggi”.

Buku ini juga membuka perspektif yang lebih luas tentang emas dan bagaimana simpanan emas sebenarnya relevan hampir untuk setiap orang samada seorang pelajar universiti atau kolej mahupun mereka yang telahpun bersara.

Buku ini boleh dibeli dari kedai-kedai buku seperti Popular, MPH dan Kinokuniya, atau terus melalui isteri penulis Pn Najdah (019-927 2780) jika anda nak dapatkannya melalui kaedah poslaju.

Seminar Pelaburan Emas

Selain seminar rutin anjuran Public Gold, saya juga sering dijemput untuk mengadakan seminar tentang pelaburan emas oleh badan persatuan untuk manfaat ahli-ahli mereka.

Sebahagian sedutan seminar-seminar saya tentang emas boleh ditonton di Channel Youtube saya Seminar Simpan Emas(Full) .

Mana-mana badan persatuan yang ingin menjemput saya, boleh download “Proposal Seminar Pelaburan Simpanan Emas(SAPE)” untuk penelitian dan kelulusan daripada pihak persatuan.

Follow Saya di Facebook

Akhir sekali, bagi sahabat pembaca yang ingin mengikuti tip-tip terkini tentang emas dan motivasi kewangan, boleh ikuti posting-posting saya di Facebook seperti berikut:

Atau boleh wassap saya pada bila-bila masa di +6012-566 9020 jika ada sebarang persoalan tentang pelaburan emas ataupun Public Gold. InsyaAllah saya boleh guide setakat apa yang saya tahu.

Abdur Rahman Al Amin B. Ismail

Kod Dealer Public Gold : PG00076516
Jitra, Kedah, Malaysia